Een huisje met geschiedenis

In het Museumkwartier, het oude stadscentrum van Utrecht, staat een eeuwenoud klein wit huisje. De geschiedenis van dit huisje gaat terug naar de eerste helft van de 16e eeuw. In de Schalkwijkstraat liet geestelijke Jan van Campen huisjes bouwen voor arme Utrechtse gezinnen: de ‘Kameren van Jan van Campen’. Totaal dertien huisjes die hoorden bij het Leeuwenberg gasthuis aan de overkant van de straat. En zoals de naam al zegt, bestonden deze ‘kameren’ -waar vaak een grote familie leefde- uit maar één kamer met daarboven een zoldertje.

Kom op visite!
Of er nog steeds elementen van vroeger te vinden zijn in Het Stadshuisje? Yes! We hebben een hele oude sleutel gevonden én gaan zelfs nog buiten ‘naar de plee… ‘. Nieuwsgierig geworden? Of op zoek naar een fijne flexwerkplek in Utrecht? In het Stadshuisje delen we graag. Dus kom langs! Vinden we leuk…!

Koffie? Graag!

Ben je bezig met een nieuwe huisstijl, heb je ideeën voor een nieuwe website of kun je hulp gebruiken met content voor jouw e-mailnieuwsbrief of social media? 

Wil je een dagje bij ons komen flexwerken of wil je graag met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Of stuur een e-mail naar post@hetstadshuisje.nl.

Oh en… volg je ons al op Instagram en Facebook?

Schakwijkstraat 8
3512 KS Utrecht

Contact

Versturen