Alessandro Colagiovanni

Vertaler | Tolk | Docent

Alessandro is een Italiaanse vertaler, tolk en docent vertalen. Hoewel hij 6 talen spreekt, is en blijft zijn favoriete taal het Nederlands, en daarom woont hij in de stad die hij als "de mooiste ter wereld" beschouwt: Utrecht.

Alessandro komt uit Rome en spreekt vloeiend Italiaans, Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Hij vertaalt voor particuliere bedrijven en werkt in de publieke sector als journalistiek vertaler voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Twee à drie keer per jaar organiseert hij cursussen gespecialiseerd vertalen aan de Universiteit van Triëst/ KU Leuven en de Universiteit van Bologna.

Zijn andere passies zijn mensen, culturen, psychologie en - last but not least - astrologie. Zijn werk stelt hem in staat de harten en huizen van mensen, bedrijven, instellingen en projecten binnen te gaan, terwijl hij in zijn stoel zit, vergezeld door een kop koffie en een koekje (zelfs meer dan één).

Alessandro komt drie keer per week naar Het Stadshuisje en is altijd blij om te drinken en te eten wat hij kan vinden, terwijl hij zijn hoofd onderdompelt in zijn wereld van talen, woorden, ambities en dromen.

Meer over Alessandro: www.colagiovanni.eu

Meer lezen

Koffie? Graag!

Ben je bezig met een nieuwe huisstijl, heb je ideeën voor een nieuwe website of kun je hulp gebruiken met content voor jouw e-mailnieuwsbrief of social media? 

Wil je een dagje bij ons komen flexwerken of wil je graag met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Of stuur een e-mail naar post@hetstadshuisje.nl.

Oh en… volg je ons al op Instagram en Facebook?

Schalkwijkstraat 8
3512 KS Utrecht

Contact